طريقه عمل قشره البرتقال بالشيكولاته
**المقادير: قشره برتقالتين 300جسكر سنيده 30مل ماء
للتزين: 250شيكولاته زلافه صغيره سكر سنيده
**الطريقه: نقطع قشره البرتقاله الى اشرطه ونغليها فى الماء الساخن لمده 7 دقائق ونصفيها فى كاسرول فوق نار متوسطه نذيب السكر مع الماء ونضيف اشرطه البرتقال ونخفض النار ونترك الكل يغلى لمده ساعه تقريبا الى ان يتبخر الماء كله وتصبح قشره البرتقاله شفافه شيئا ما فى مصفاه نضع القشره المعسله لتبرد ونقسمها الى نصفين قشره البرتقال بالسكر: نفند كل شريط من قشره البرتقال فى السكر سنيده ندعها فى مكان جاف لعده ساعات ونقدمها
قشره البرتقال بالشيكولاته: نترك الجزء الثانى لمده ليله كامله فى مكان جاف بعيد عن الحراره ونغلف كل شريط بالشيكولاته المذابه فى حمام مائى ونحتفظ به جانبا ليبرد ثم نقدمه
|