طريقه عمل بسكويت بالشيكولاته
**المقادير: العجين: 150جرام زبده لينه 400جرام دقيق كيس فانيليا 100جرام شيكولاته محكوكه 50جرام سكر سنيده بيضه قبصه ملح ملعقه صغيره قشره البرتقال محكوكه 300جرام شيكولاته سوداء
الكلاصاج: 50جرام سكر صقيل ملعقه صغيره بودره كاكاو ملعقه صغيره زبده مذابه ملعقه كبيره عصير الحامض ملعقه صغيره من الماء
للتزيين: 3ملاعق كبيره من اللوز المهرمش
**الطريقه: فى اناء نخلط الزبده والدقيق والفانيليا والشيكولاته المحكوكه والسكر والبيضه والملح وقشره البرتقال وندلك جيدا ثم نضع العجين فى كيس بلاستيكى ونحتفظ به فى الثلاجه لمده ساعه نورق العجين بالمدلك فوق طاوله مرشوشه بقليل من الدقيق ونقطعه بطابع الحلوى ونصففه فى صحيفه مدهونه بقليل من الزيت ومرشوشه بالدقيق ثم ندخله الفرن المسخن حرارته 200درجه لمده 20دقيقه لتحضير الكلاصاج نخلط السكر الصقيل مع بودره الكاكاو والزبده المذابه وعصير الحامض والماء نذيب الشيكولاته فى حمام مائى ونفردها فوق ورق السولفريزى ونبسطها نقطعها بنفس طابع الحلوى وندهن كل قطعه حلوى بالكلاصاج ونضع فوقها قطعه من الشيكولاته للتزيين ندهن هذه الاخيره بقليل من الشيكولاته المذابه ليلتصق بها اللوز المهرمش
|